Regels & Beleid

 

Algemene Regels & Beleid

 1. CosplayCloud weerhoudt zich steeds het recht regels toe te voegen of bij te werken.
 2. CosplayCloud is een organisatie van vrijwilligers die activiteiten en activiteiten organiseert met een socio-cultureel karakter zonder winstbejag. CosplayCloud kan wel een vergoeding vragen voor zijn diensten teneinde onkosten te compenseren gelinkt aan zijn werking.
 3. CosplayCloud behoudt zich het recht zijn deelname aan zijn werking, activiteiten of diensten te weigeren aan om het even wie en om om het even welke reden.

Betreffende Wedstrijden

 1. Men kan enkel als individu aan een wedstrijd deelnemen. Wedstrijden zijn persoonsgebonden.
 2. Je volledige naam kan gepubliceerd worden in de context van de wedstrijd.
 3. Deelname voor een wedstrijd verloopt via e-mail (info@cosplaycloud.test) tenzij anders gespecificeerd.
 4. CosplayCloud streeft eerlijkheid en objectiviteit na bij wedstrijden.
 5. Bij een “Facebook Like” wedstrijd tellen enkel likes die komen van unieke persoonlijke BeNeLux accounts van bestaande individuen.
 6. Inzendingen worden gediskwalificeerd indien:
  • Fraude vastgesteld wordt.
  • De inzending als offensief aanzien kan worden.
  • De inzending niet voldoet aan de vereisten van de wedstrijd.
  • De CosplayCloud Like-page niet geliked werd door de deelnemer (betreffende Facebook Wedstrijden).
 7. CosplayCloud weerhoudt zich steeds het recht tot weigering van deelname aan een wedstrijd.

Betreffende Shoots

 1.  Zie: http://www.shoot.cosplaycloud.test/da-rules/

Betreffende de Facebook Groep

 1. De volgende dingen zijn uit den boze:
  • Schelden op andere leden (een meningsverschil kan, maar enkel op een volwassen manier).
  • Verlengen en verspreiden van ruzies/drama. Laat het dood gaan of bespreek het verder in PM.
  • Racisme of seksisme tegenover een persoon of een bevolkingsgroep.
  • Haatspraak tegenover mensen, groeperingen, organisaties en godsdiensten.
  • Geweld tegenover mensen en dieren.
  • Vernietiging van voorwerpen of gebouwen (vandalisme).
  • Seksueel materiaal (pornografie).
 2. CosplayCloud is niet de plaats om iets uit te vechten. Doe dit op jullie eigen Facebook, via prive-berichten of in het echt. Kun je elkaar niet af, negeer elkaar. Daar dient die block functie voor.
 3.  CosplayCloud heeft een basis van respect en tolerantie. Heb dus respect voor elkaar en elkanders mening, ook al ga je niet akkoord.  Als je in discussie gaat, doe het kalm en met gefundeerde meningen.
 4.  Ga niet te ver offtopic. Als het mensen begint te storen, ga weer ontopic en praat verder in PM. Groepsgesprekken horen in chats thuis, niet op topics.
 5.  Staat er u  een post/topic niet aan, negeer het. Denk je dat het echt niet door de beugel kan of gaat het in tegen de regels, gebruik dan de report functie van Facebook om de CosplayCloud Crew op de hoogte te brengen van de situatie. Alle reports worden zo snel mogelijk en met volle ernst behandeld.
 6.  Probeer spam te mijden. Als je iets post, vraag je eerst af of het ontopic is (dus gelinkt aan de interesses van de groep). Als het dat niet is, dan is er grote kans dat iemand het zal verwijderen.
  • Het incorrect gebruik van de verschillende post types wordt aanzien als spam. Gelieve dus de “Start Discussion” optie te gebruiken voor normale posts en enkel de “Sell Something” optie te gebruiken indien je iets wilt verkopen. Posts met een verkeerd post type worden behandeld als spam en zullen verwijderd worden.
  • Shares, zijn het afbeeldingen, albums, statussen of nog andere, die niet openbaar staan wanneer ze gedeeld worden in CosplayCloud, zullen behandeld worden als spam en verwijderd worden.
  • Het incorrect of niet gebruiken van het Master Thread systeem kan resulteren in het verwijderen van de post of een (tijdelijke) ban uit de groep. Gelieve hiervoor regelmatig de sticky post te lezen.
 7.  CosplayCloud is op zich niet de plaats om reclame te maken voor jezelf of je pagina. Je pagina spammen in onze groep zal enkel leiden tot verwijdering en bij overdaad op een waarschuwing teneinde spam te vermijden. Er zijn wel enkele master threads waarop resultaten van shoots, instagrams en Like pagina’s kunnen uitwisselt worden. Gelieve hiervoor de sticky te lezen.
 8. Organiseer je een event of initiatief dat cosplayers zouden interesseren? Geweldig, maak gerust een postje erover. Probeer echter deze originele post te bumpen in plaats van nieuwe posts te maken elke keer. Dit om spam te vermijden. Deze mogen echter geen financiële drijfveer of motivatie hebben. Indien we spreken over promotie voor een event of initiatief met als doel winst te maken, gelieve eerst contact op te nemen met CosplayCloud via info@cosplaycloud.test of via de facebook like pagina.
 9. Weet je niet zeker of iets passends is om te posten of wil je liever eens checken op voorhand, de organisatie staat klaar om te helpen. Stuur gerust een bericht naar een admin of een mail naar info@cosplaycloud.test
 10. Iedereen heeft recht op één waarschuwing. Deze zal dan in privé worden gegeven aan die persoon en enkel bij extreem gedrag. Als we zien dat het gedrag niet betert, dan wordt deze persoon verwijderd uit de groep. We nemen altijd onze tijd hiermee en bespreken waarschuwingen en verwijdering altijd. Een sanctie is een reactie op een handeling, niet op een persoon. Merken we echter dat een persoon zwaar tam –tam maakt om rond een verdiende sanctie (bijvoorbeeld door een dramabericht op Facebook te zetten), dan gaan we onmiddellijk over tot permanente verwijdering.
 11. Als je echt niet akkoord gaat met een sanctie, stuur dan een bericht naar de pagina van naar info@cosplaycloud.test met de reden daartoe en mogelijke argumentatie (of een verontschuldiging?). We zullen dit dan nogmaals bespreken.  Het is niet onze bedoeling om mensen te straffen, maar om een leuke sfeer te behouden in een groep van 2000 mensen. Nieuwe kansen worden dus makkelijk gegeven als iemand berouw toont.