Review: Kingdom Hearts 1.5+2.5 (PlayStation 4)

Voor de 15de verjaardag van een krachtige reeks als Kingdom Hearts kunnen we enkel grote dingen verwachten en Square Enix heeft al veel geleverd. Een nieuw mobile spel, een wereldwijd symfonische concert en last but not least, heel de reeks op PlayStation 4! Jawel, voor de eerste keer ooit kan je heel de reeks van Kingdom Hearts op één platform spelen!

Jullie hebben alvast onze reviews gelezen voor Kingdom Hearts 1.5 alsook 2.5 en 2.8. Aan de inhoud van deze games en dus aan merendeel van de inhoud van Kingdom Hearts 1.5 + 2.5 gaan we geen woorden vuil maken. De inhoud is geweldig en indien jullie twijfelen, lees even bovenstaande artikelen! Wij willen het vooral hebben over de nieuwigheden die deze collectie bevat dankzij de overstap naar de krachtige PlayStation 4. Dit is vooral technisch van aard, maar dat is nu eenmaal waarom merendeel mensen het zullen kopen!

De originele collecties op PlayStation 3 waren geweldige compilaties van de reeks, maar perfect waren ze allesbehalve. Ze waren immers net geen 1080p en draaiden aan 30 fps. Daarnaast bevatten ze een aantal bugs uit de originele games alsook nieuwe bugs die eigenlijk er niet zouden mogen zijn. De hardnekkigste hiervan is een bug tijdens de eindbaas van Kingdom Hearts 2 waardoor deze veel moeilijker wordt dan normaal. Ook bugs die je spel zouden bevriezen waren aanwezig. Als kers op de taart waren er heel lange laadtijden tijdens het veranderen van scherm of het activeren van Drive vormen of D-Links. Ze waren mooi, maar niet perfect.

De kracht van PlayStation 4 maakt komaf met merendeel van deze klachten en biedt een geweldige ervaring voor nieuw en oud. Het spel draait nu aan een native 1080p waardoor de kleurrijke omgevingen mooier dan ooit zijn. Veel bugs zijn weg en nieuwe bugs werden door Square Enix aangesproken dankzij patches, tot grote blijdschap van de fanbase! Laadtijden zijn nu onbestaand, waardoor het spel vloeiender is dan ooit en de grote nieuwigheid van deze editie: alle games draaien aan glorieuze 60fps.

Wij kunnen niet deze nieuwigheden niet genoeg de lucht in prijzen. 60 fps is een gamechanger van formaat. Voor een actie spel zoals dit verandert dit de gameplay totaal en zorgt voor een zo een lekker spelend spel dat zelfs wij, die het spel al meermaals hebben doorgespeeld, het niet konden laten Kingdom Hearts 2 nog eens aan de tand te voelen en jawel, we hebben ervan genoten!

Kunnen we deze compilatie aanraden? Jawel! Voor nieuwe fans is dit HET moment om in de reeks te springen. Met zoveel content van zo hoge kwaliteit voor zo een lage prijs is het zeer moeilijk om meer waar voor je geld te vinden. Voor oude rotten doen de technische verbeteringen net genoeg om het gedoe nog eens in huis te halen en het door te spelen voor een volledig nieuwe ervaring. Ben je een nieuwe keyblade dragen of een oude, het maakt niet. Kingdom Hearts 1.5+2.5 is de definitive ervaring die je in huis moet halen!