Review: LEGO The Incredibles (PlayStation 4)

Na zoveel jaar is het eindelijk zover! The Incredibles, de geweldige Pixar-film over de super familie die jaren geleden onze harten heeft gestolen, krijgt een vervolg en hij is echt de moeite! Zo een kaskraker kan echter niet zomaar bestaan zonder een hele resem aan merchandising en games. Toen wij dus LEGO The Incredibles in onze handen kregen, konden we niet wachten om deze te spelen!

Voor de twee of drie mensen die de laatste 10 jaar onder een steen hebben geleefd… The Incredibles is een film uit 2004 die de avonturen volgt van de familie Parr in een wereld waar superkrachten niet ongewoon zijn en waar superheld en superschurk een carrière kan zijn. Door een verandering in de wetgeving moeten de superhelden onderduiken om niet verantwoordelijk gesteld te worden voor de schade die ze veroorzaken door hun interventies. De familie heeft het daar echter moeilijk mee omdat ze moeten verstoppen wie ze zijn. Na veel vijfen en zessen blijkt dat er nog steeds superschurken zijn die het gemunt hebben op de wereld, dus moet de familie in actie schieten om de wereld te redden. De tweede film bouwt uiteraard voort op deze hilarische mix van superhelderij en gezinsdrama.

LEGO The Incredibles gebruikt voor zijn verhaal de inhoud van zowel de eerste als de tweede film en giet deze, naar bekende LEGO games stijl, in een aantal hilarische missies waarbij je op blokjes moet jagen, vijanden moet neerslaan, typische LEGO-logica moet gebruiken om je doelen te bereiken en uiteraard de unieke krachten van je blokmensen gebruiken om puzzels op te lossen. Uiteraard is er, naast deze missies ook nog veel te doen. Het spel bevat niet één, maar twee grote werelden die je kan verkennen om zo nieuwe personages te verkrijgen, zeldzame blokken te vinden, uitdagingen te volbrengen en uiteraard gewoon in kunt ravotten. Wie de laatste paar LEGO DC games heeft gespeeld weet ongeveer wat te verwachten van dit spel en dat is zeker en vast een goed ding. De LEGO DC games waren kwalitatief en enorm leuk om te spelen. Wij zijn altijd vragende partij voor meer van dat. Zoals ze zeggen “If it ain’t broke, don’t fix it!”.

Dit is een beetje een trend in de laatste LEGO games merken we. Er is niet echt sprake van vernieuwing, maar eerder van verbetering. Doorheen de jaren hebben deze games hun systeem verbetert en verbetert en dit merken we zoals altijd bij LEGO The Incredibles. Het speelt zeer vergelijkbaar met eerdere games in de reeks en we kunnen niet specifiek zeggen dat dit een slecht ding is. De ervaring staat op punt en scoort kwalitatief hoog. Het nadeel is dan wel dat er niet veel verandert aan de ervaring vergeleken met recente games. Dit spel zal dus geen gameplay gronden doen daveren, maar zal vooral degelijk zijn.

Dat merken we ook als we het spel beoordelen op vlak van grafische pracht. Lichte verbeteringen qua framerate, vloeiendheid en effecten, maar het geheel ziet er vooral, net als zijn voorgangers, goed uit. De visuele stijl druipt dan ook van die traditionele LEGO charme die ons keer op keer doet terugkeren. Ook het geluid kent zijn doelgroep. Naast de bekende LEGO effecten doen de liedjes en het stemwerk uit de films het heel goed in dit spel, wat uiteraard de ervaring enkel maar ten goede komt.

LEGO The Incredibles is een degelijk spel dat zijn doelgroep kent. Jongelui, fans van de films, fans van de LEGO games en uiteraard fans van comic books. Al deze zouden het spel al in huis moeten halen. Het spel biedt kwaliteit aan en dat verdient uiteraard al onze lof!