Review: My Hero One’s Justice 2 (PlayStation 4)

De tijden van Naruto en Bleach als de grote mannen van de anime scene is voorbij. Terwijl One Piece en Dragonball Z als goedkeurende senpai’s knikken is My Hero Academia doorheen jaren verschenen als shounen topper van formaat en na het succes van het eerste spel kon een vervolg uiteraard niet uitblijven! Wij staan daarom klaar om als echte helden My Hero One’s Justice 2 op PlayStation 4 te bekijken!

My Hero Academia is toch wel een aparte manga die ideeën uit Amerikaanse superhelden comics probeert te mixen met manga. In een wereld waar bijna iedereen geboren wordt met een superkracht of een “Quirk” is Midoriya een uitzondering. Hij kan hier moeilijk mee om omdat hij nu eenmaal een held wil worden als carrière en naar de helden middelbare school gaan. Zonder Quirk is dat uiteraard niet van de orde. Een toevallige ontmoeting met legendarische held All Might zorgt ervoor dat Midoriya zijn Quirk kan erven, weliswaar in verzwakte vorm totdat zijn lichaam het aankan. Onder zijn goedkeurend oog begint Midoriya, Deku voor de vrienden, aan zijn opleiding, maar de wereld van de helden is niet zo makkelijk als je zou denken en Deku moet niet enkel omgaan met medestudenten en rivalen, maar ook met villains die hun Quirks voor slechte doeleinden gebruiken!

Zoals het een goed vechtspel beoogt is One’s Justice 2 een één op één vechter. Je kiest je favoriet personage vanuit een sterk roster aan heroes en villains, kiest twee personages om hem te helpen en knokken maar. Uiteraard heeft elk personage zijn eigen moves en combo’s die je kan aanleren en de twee support personages kun je inschakelen om snel een extra aanval te doen. Je kan ze ook inschakelen om samen met je hoofdpersonage een heuse combo uit te voeren. Hiermee kan je vaak interessante effecten creëren die team compositie toch wel waardevol maakt. Ons valt al direct op dat veel aanvallen rechtstreeks uit de anime zijn genomen en er best leuk uitzien in game vorm. Het geheel geeft ons een zeer groot Dragonball Z Budokai gevoel en dat is zeker een goed ding. Dankzij het veel uitgebreider roster heb je meer mogelijkheden voor tactische beslissingen in de compositie van je teams, wat de dieptegang zeker ten goede komt.

Naast de verwachte combinaties hebben alle personages een Plus Ultra move. Dit is, zoals de naam wel doet denken, een belachelijke aanval die dient om je vijand met de grond gelijk te maken. Het gebruik hiervan is verbonden aan een meter die groeit naarmate je meer vecht. Hoe meer meter, hoe meer Plus Ultra moves je kan gebruiken, elke met zijn eigen unieke animatie. Ga je voor meerdere aanvallen of één grote? De keuze ligt bij jou. Zorg er wel voor dat de aanval effectief raakt, want bij een misser ben je al je energie kwijt. Dit gezegd zijnde moeten jullie geen hoog technische fighter verwachten niveau Dragonball FighterZ. De bedoeling is hier om duidelijk fanservice te bieden en om zeer speelbaar te zijn voor nieuwe spelers. Hier slaagt het spel zeker in!

Qua modi kan je je verwachten aan verschillende smaken. Allereerst krijg je een story mode die je midden in het verhaal van de anime dropped en verwacht dat je deze doorkruist. Heel standaard en zeker te verwachten voor een vechtspel rond een anime reeks. De presentatie is op dat vlak nog best leuk en het laat je toe om de bekendere momenten uit de reeks te spelen, dus dat kan al tellen. De tweede hoofdmodus is uiteraard multiplayer. Of het nu lokaal of online is, je bent klaar om hoofden bij elkaar te slaan. De mission modus is een uitdagingsmodus voor de allersterkste helden waarin je moet vechten met allerlei rare condities. Deze laatste dient vooral om nieuwe outfits en attributen vrij te spelen voor je vechters, die je dan weer online kunt meenemen of mee kunt stoefen tegen je vrienden. De dieptegang hierbij is vrij groot. Een arcade en practice modus ronden het geheel uiteraard af.

Qua presentatie en graphics zijn we tevreden. Het is geen hoogvlieger niveau FighterZ, maar FighterZ was dan ook fenomenaal. Het spel doet zijn job en alles ziet eruit zoals het hoort. Vooral de soundtrack en het stemwerk krijgt van ons alle lof. We dagen jullie uit om niet opgewonden te geraken als je het spel “United States Of Smash” hoort brullen!

My Hero One’s Justice 2 is wat je zou verwachten van een sequel anime fighting game anno 2020. De developers hebben tijd gekregen om het eerste spel te herbekijken en uit te diepen. De ervaring is daardoor duidelijk superieur aan het origineel. Het doet zijn werk en geeft vooral fans een kans om hun favoriete personages in game vorm te zien en hen te gebruiken om elkaars kop mee in te slaan. Ben je fan van de reeks, dan moet je deze zeker in huis halen!