Fallout Cosplay Showcase

De CosplayCloud redactie is fan van veel games, daar mogen jullie zeker en vast gerust van zijn. Van fighting games tot strategie tot actie tot avontuur tot RPG tot veel meer, wij hebben wel ergens op de redactie expert die die graag speelt. Eén van de reeksen die echter al onze harten heeft gestolen is de Fallout reeks. Hoewel we het nooit eens zijn welke onze favoriet is, we zijn ervan overtuigd dat deze reeks een paar van de beste games aller tijden bevat. In ter ere van Fallout 4, de gloednieuwe RPG van Bethesda die op 10 november 2015 uitkomt, gaan wij een fotowedstrijd houden met straffe Fallout prijzen en om jullie al goed klaar te stomen, hebben we besloten om een aantal Fallout cosplays te bekijken die wij persoonlijk geweldig vinden. Dit zijn voor ons cosplays die die zekere X-factor hebben waarvan we zeggen “Wow, ja. Dat roept voor ons het spel op!” en niet specifiek cosplays die heel speciaal of overdreven zijn (hoewel dit zeker een factor kan zijn!). Laat de Wasteland showcase beginnen!

Fallout Ghoul door Manvez

ace0a3293a82a89ac222e58e6a2a64e8-d5xrree

Op het eerste zicht is dit, op de make-up na, een simpele cosplay en per definitie is dit ook. Een lederen jas en een bandana kan immers iedereen vinden. Wat het voor ons speciaal maakt is niet enkel de combinatie van elementen, maar ook de uitvoering ervan. Ghouls zijn een traditoneel element uit de Fallout reeks en deze Ghoul heeft duidelijk een verhaal achter zich. De lederen jas en het geweer doen ons afvragen wat met deze heer gebeurd is. Misschien is het stiekem Butch uit Fallout 3? Tunnel Snakes rule!

 

Enclave Power Armor door Dr Nightshade

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fallout cosplays beginnen meer en meer door te breken bij Belgische conventies en dat vinden we geweldig. In de VS is dit al echter veel langer een ding, maar ook daar zie je ook dezelfde cosplays. Vault Dwellers, Raiders, misschien soms iemand van de Brotherhood of Steel, maar nooit de echte baddies uit het universum. Maar toen vonden we deze heerschap!

Wie Fallout 2 of 3 speelde weet nog steeds wie de Enclave waren. Deze geflipte overblijfsels van de oude regering van de VS hadden als doel om de mensheid weer zuiver te krijgen en met hun geavanceerde technologie, zelfs veel beter dan die van de Brotherhood of Steel, leek dat een fluitje van een cent. Hun Enclave power armors zagen er dan ook veel futuristischer uit dan die van hun tegenhangers en met hun zwaardere wapens zoals de afgebeelde Plasma Caster, waren ze ook voor de speler een uitdaging!

 

NCR Veteran Ranger door JayCosplay

cb44afc9fcf7e049e968a313679e31e1

Sinds het grote succes van Fallout: New Vegas is de NCR Veteran Ranger een iconisch beeld geworden voor de Fallout reeks naast de Brotherhood of Steel power armor en de Vault Dweller. Het is niet meer dan normaal ook dat deze heer tot de verbeelding spreekt. Hij straalt ervaring en authoriteit uit. Dit is een man die de Wasteland al talloze keren heeft doorkruist in opdracht van de New California Republic en terugkwam met zijn prijs. Deze cosplay toont dit dan ook heel mooi op veel vlakken. De weathering op het harnas is realistisch, de jas is versleten, de broek en schoenen zijn onder een laag modder en de NCR vlag maakt het geheel gewoon af. Het is niet verwonderlijk dat deze cosplay eerste prijs won op MCM Expo!

 

Caesar’s Legion door Legio X

tumblr_m0kui2XK8q1ro6ncuo1_1280

Eén van de grootste nieuwigheden die Fallout: New Vegas bracht aan het verhaal van het Fallout Universum was Caesar’s Legion. Deze geflipte raiders en psychopaten zijn een land dat zich verenigd heeft onder één grote leider genaamd Caesar en ze willen de rest van de Wasteland veroveren om een tweede Romeins Imperium te vormen. Hun handelingen zijn afschuwelijk, maar ze spreken enorm tot de verbeelding dankzij de strakke mix van Raider elementen gekoppeld aan elementen uit het Romeins leger in hun design en samenleving. Ze gebruiken Latijnse namen, organiseren zich als Romeinen en vechten als Romeinen (met machinegeweren). Deze heren hebben heel mooi de sfeer die rond deze psychopaten hangt nagebootst en het feit dat ze nog eens een miniscuul kampje meebrengen op foto’s maakt het effect af!

 

Brotherhood of Steel Power Armor door Mechkot Props

brotherhood-of-steel-complete-21

 

“Wat is er zo speciaal aan deze Brotherhood of Steel Power Armor? Ja, het is indrukwekkend om te zien in het echt, maar het is één van de meest gecosplayde dingen uit de Fallout reeks!” Dat weten we zeker en vast, maar dit is not zomaar een power armor. Deze power armor gemaakt door MechKot Props is uniek omdat het volledig gemaakt uit hard staal. Elk stukje dat metaal hoort te zijn in het origineel design is zo metaal als maar kan en ook die gatling gun is zo realistisch als maar kan. Het harnas weegt dan ook enorm veel en de roestplekken die je op de cosplay ziet zijn echte roestplekken. Realistischer gaat het niet worden!

Zijn jullie nu even hyped als wij voor de volgende Fallout game? Wij hopen het want wij kunnen al niet wachten! Op 10 november komt Fallout 4 uit, maar tot dan mogen de Fallout cosplayers strijden voor een massieve Fallout prijzenpakket die ons gul werd gedoneerd door Bethesda! Hou de CosplayCloud Facebook pagina in de gaten voor meer info over deze wedstrijd!