Review: Scribblenauts Mega Pack (PlayStation 4)

Scribblenauts is een reeks dat doorheen de jaren al bijna het statuut van cultklassieker heeft bereikt. Na zijn onverwacht succes in 2009 heeft het spel de voorbije tien jaar geregeld een vervolg gekregen met meer woorden, meer levels en leukere puzzels. De release van Scribblenauts Showdown eerder dit jaar bracht Scribblenauts naar next-gen consoles met leuke party games als bonus, maar het was duidelijk dat veel gamers smachtten naar de traditionele gameplay van de reeks die gering aanwezig was in dat spel. Met de release van Scribblenauts Mega Pack krijgen die gamers ook wat zij willen!

Voor wie het al vergeten is, even een opfrisser. Scribblenauts volgt het duo Maxwell en Lilly die dankzij hun magische boeken elk voorwerp dat ze kunnen opschrijven, kunnen doen verschijnen. Ze kunnen ook bestaande voorwerpen aanpassen door er adjectieven aan toe te voegen. Maxwell en Lilly gebruiken deze krachten om verschillende werelden te bezoeken en mensen te helpen. Elke keer als ze iemand helpen, krijgen ze Starites die ze kunnen gebruiken om hun krachten te versterken. Win-win dus!

Scribblenauts Mega Pack is eigenlijk geen nieuw spel, maar een verbeterde rerelease van Scribblenauts Unlimited uit 2012 en de latere Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure. Scribblenauts Unlimited is een vrij groot open avontuur waarin Maxwell doorheen de wereld reist om genoeg Starites te verzamelen om zijn zus Lilly te redden van een vloek terwijl Unmasked Maxwell en Lilly in de bekende DC Comics wereld smijt om opdrachten te vervullen voor zowel superhelden als schurken. Voor veel gamers is dit echter volledig nieuwe content omdat deze games tot nu toe enkel te spelen waren op Nintendo consoles en op de PC. Zodoende zijn er nu drie Scribblenauts games eindelijk speelbaar op consoles van Sony en Microsoft.

Wat is er dan verbeterd aan deze games? Toch wel een aantal dingen. Om te starten zijn de verbeteringen van Showdown toegevoegd aan het spel waardoor het zeer makkelijk is voor spelers op consoles om woorden in te typen. Ook alle assets hebben een mooie overgang gemaakt naar het grote scherm. Verder bevatten beide games twee nieuwe levels om te spelen. Voor Unlimited is dit een level op een Zeppelin en een level over snoep. Voor het DC spel is er nieuw level rond de Titans en een level gebaseerd op de Suicide Squad. Zelfs voor oude spelers is er dus iets nieuws.

De vraag die jullie jullie stellen is dan ook zeer logisch. Is dit ons geld wel waard? Op vlak van content kan er zeker en vast geen twijfel zijn. Zowel Unlimited als Unmasked waren in hun tijd toppers van formaat dankzij hun inventieve puzzels, leuke presentatie en veelheid aan content. Dit is na al die jaren nog steeds niet veranderd. Koppel dit aan de verbeteringen qua gameplay en graphics van Showdown en het is moeilijk om niet te zien dat je heel veel waar voor je geld krijgt. Je hebt hier toch wel een goede honderd uur aan spel in een heel compact prijsje en voor veel gamers zal dit volledig nieuw zijn. We kunnen het dus enorm aanraden als je een oude fan bent of gewoon iemand die deze games altijd al eens wou spelen. Zeker te spelen!