Review: Mortal Kombat 11 (PlayStation 4)

Hier zijn we dan weer voor nog een potje Mortal Kombat!! Jawel, Mortal Kombat 11 is in het land en na de cliffhanger van het vorig spel zijn we klaar om te zien waar het verhaal heen gaat en wat er zal gebeuren! Is Mortal Kombat 11 ook EXCELLENT? Lees even mee.

Na de reboot van Mortal Kombat 9 is het verhaal weer bij af begonnen. Door een zeer geheimzinnig bericht te sturen naar zijn verleden zelf, heeft Raiden de toekomst veranderd… maar met veel doden tot gevolg. Tijdens Mortal Kombat 10 maakte de gevallen Elder God Shinnok hier gebruik van om het heelal over te nemen, maar hij werd op het laatste nippertje verslagen door Raiden. Raiden kwam echter niet zonder kleerscheuren uit dit gevecht. Het kwaad van Shinnok heeft de gewezen dondergod gecorrumpeerd waardoor hij nu een gemenerik is die alles zal doen om de aarde te beschermen… zelfs andere werelden aanvallen. Voor hij zijn plannen kan vervullen, verschijnt de mysterieuze Kronika die, dankzij haar krachten over de tijd, nogmaals de toekomst wil veranderen. Als dat maar goed komt!

Het verhaal is, zoals we gewend zijn, pure stommiteit, maar het is zeker en vast een passende setting voor het ultrageweld dat we gaan meemaken en deze is, zoals de naam wel doet denken, rijkelijk aanwezig in deze fighting game. Oude rotten van het vak zullen zich verheugen in de terugkeer van de klassieke personages zoals Scorpion en Lui Kang, maar er is meer dan genoeg vers bloed te bespeuren. Ook het systeem rond de gevechten is aangepast om toegankelijk te zijn voor nieuwe spelers, maar ook nog eens een technische ervaring te bieden voor experts. Een voorbeeld hiervan is de Fatal Blow, een super aanval die je éénmaal kunt gebruiken per gevecht als je levensbalk zeer laag staat. Dit helpt nieuwe spelers door hen een kans te geven om het tij te keren, maar zal sterke spelers met moeite hinderen.

Naast de verwachte game modi zoals verhaal en online, kan je ook je krachten testen in de Mortal Kombat Torens. Deze twee modi geven je allerlei uitdagingen die je kan vervullen om Kombat Koins te verzamelen. Wat doe je daarmee? Uiteraard dingen vrijkomen zoals nieuwe skins, moves en voorwerpen in de Krypt. Kwestie dat de gevechten niet volledig doelloos zijn. Deze laten je toe om je favoriete personages net een beetje meer aan te passen naar je eigen vereisten. Interessant is het feit dat ook de aanvallen van de personages tot op een bepaald niveau aanpasbaar zijn, wat uiteraard voor nieuwe tactische mogelijkheden zorgt tijdens de multiplayer.

Mortal Kombat 11 ziet er geweldig uit. Er is veel moeite gedaan om het spel cinematisch te maken, waardoor het een streling voor het oog. Koppel dit aan stemwerk van de beste rotten uit het vak en een vernieuwde soundtrack door onder andere Dimitri Vegas en we hebben hier duidelijk een ervaring voor al onze zintuigen.

Mortal Kombat 11 is Mortal Kombat zoals het hoort. Het is het toppunt van de reeks en zowel fans als nieuwe vechtspel fanaten moeten het zeker in huis halen!